China2025.nl Guest Blog

In June 2020 I wrote a guest blog for China2025.nl. The subject: Hong Kong’s housing crisis and the issues it will need to solve in the coming decades to stay relevant.

The blog was accompanied by a new series of photographs I have been working on the past months.

15_CHINA2025NL_1.jpg

An excerpt of the blog (in dutch)

“Van een indrukwekkende skyline met glinsterende skyscrapers tot hyper-dense woonwijken. Van nauwe straatjes met druipende AC units, tot uitgestrekte natuurlijke landschappen. Van onmenselijke drukke metrostations tijdens de spitsuren tot ongerepte wandelpaden die je (even) doen denken dat je alleen op deze wereld woont. Van Michelin sterren restaurants op de 100e verdieping met zicht over Victoria Harbour tot lokale eetstalletjes met wegwerp stokjes aan de kant van straat. En al deze contrasten maken Hong Kong een razend interessante stad – als alles goed loopt.

En dat doet het al even niet. Het probleem ligt onder andere in nog één van die grote contrasten die Hong Kong kenmerken: de levenskwaliteit en meer in detail: de woningen. Je kunt er bijna niet naast kijken, de luxueuze woontorens die gebouwd werden op de flanken van de bergen op Hong Kong Island. Uitgestrekt en met een ‘million dollar view’ (als zal dat in Hong Kong wel eerder een ‘ten million dollar view‘ zijn.) Echter de overgrote meerderheid is genoodzaakt om in de hyper-dense woonwijken te wonen wat verder uit het centrum: de Hong Kong New Towns.”

Read the entire blog here: CHINA2025.NL